MUSICS

Millors guitarristes clàssics de la història

És escoltar els primers acords d'una melodia a les seves mans i, irremeiablement, identificar l'inimitable toc del seu intèrpret. Per a la major part dels enamorats de la guitarra espanyola - practicants i escuchantes - és així de fàcil reconèixer els millors guitarristes clàssics de la història. Però, fins i tot, els que només tenen algunes nocions instrumentals són capaços de reconèixer els ràpids puntejos i el follet de Paco de Lucía o les melodies embelesadoras d'Andrés Segòvia.
Música amb història: els millors guitarristes clàssics de l'mil·lenni::

No sabem si és la naturalitat o la puresa de la seva constitució o el virtuosisme de qui domina la tècnica, però la veritat és que la guitarra clàssica o espanyola conquesta a tots els que la tenen a prop. D'una banda, als intèrprets, que comencen els primers assajos amb timidesa, però acaben amb ganes constants de seguir tocant i descobrint ritmes i sons. De l'altra, els melòmans, que descobreixen sons nous, originals i embriagadors.

Siguis d'un grup o de l'altre, segur que has escoltat en alguna ocasió a algun dels millors guitarristes clàssics de la història nacional i t'has quedat amb la boca oberta. Per a nosaltres, aquests són alguns dels més importants:
· Narciso Yepes : Si estàs acostumat a les guitarres de sis cordes, sens dubte, a el veure la de Yepes t'emportaries la primera sorpresa. Després d'aprendre música de la mà d'un pianista, aquest guitarrista va aconseguir canviar el disseny del seu instrument fins a introduir 10 cordes en ell. ¿Per què? Per aconseguir gran versatilitat de moviments i un so més barroc.
· Andrés Segovia : És un dels grans mestres de la guitarra clàssica i molts músics actuals han après a tocar i dominar l'instrument sota els seus ensenyaments o les dels seus alumnes. Més enllà de el toc personal que posava en cada acord i de la seva precoç habilitat amb les cordes de la guitarra, aquest músic va marcar un abans i un després en la història d'aquest instrument. D'una banda, perquè va demostrar que es podia reinterpretar als clàssics (com Albéniz); de l'altra, perquè va aconseguir que els lutiers modifiquessin l'estructura per aconseguir major potència a la caixa de ressonància.
· Paco de Lucía : És considerat un dels millors guitarristes clàssics de la història a nivell mundial. Sobretot, perquè la seva passió pel flamenc li va permetre, no només, portar més enllà de les fronteres nacionals, sinó també fusionar-ho amb tot tipus d'estils. Artistes de tots els gèneres i orígens el consideren tot un referent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *