El significat de la musica:

què és la musica?
Es coneix com a música a la combinació ordenada de ritme, melodia i harmonia que resulta agradable a les oïdes. Pel seu caràcter immaterial, la música es considera un art temporal o del temps, a l'igual que la literatura.

En el sentit restrictiu, la música és l'art de coordinar i transmetre efectes sonors, harmoniosos i estèticament vàlids, els quals són generats a través de la veu o d'instruments musicals.

La música és una manifestació artística i cultural dels pobles, de manera que adquireix diverses formes, valors estètics i funcions segons el seu context. Alhora, és un dels mitjans pel qual un individu expressa els seus sentiments.
La persona que posa en pràctica la música o l'executa per mitjà d'un instrument es diu músic.
Com a tal, la paraula música pot usar-se en sentit metafòric. Per exemple, pot ser emprada en frases col·loquials com:
"Vés amb aquesta música a una altra part"
"El que dius és música per les meves orelles"


Tipus de música
La música pot classificar-se de moltes maneres, ja sigui d'acord a la forma, instrumentació, funció, origen o estil i context.Un criteri bastant ampli de classificació és el que distingeix entre música vocal, destinada per a ser cantada, i música instrumental, destinada a ser interpretada per instruments estrictament.

La classificació més generalitzada que existeix és la que distingeix música acadèmica i música popular. En ambdues hi ha expressions tant de la música cantada com instrumental.

No obstant això, la classificació entre música acadèmica i música popular avui resulta bastant complexa, ja que molts gèneres de la música popular s'han deixat influenciar per les tendències acadèmiques i viceversa. De fet, en l'actualitat la música popular ha passat a formar part dels programes educatius de les acadèmies i han aconseguit gran reconeixement de les elits.De qualsevol manera, en l'imaginari social se segueix distingint entre tots dos. Coneguem alguns elements distintius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *