GUITARRA ELECTRÒNICA

La guitarra elèctrica és un instrument electròfon de cordes de metall amb un o més transductors electromagnètics, anomenats pastilles (pickups, en anglès), que converteixen les vibracions de les cordes en senyals elèctrics capaços de ser amplificades i processades. Hi ha guitarres sense caixa de ressonància (guitarra elèctrica sòlida) o amb una caixa més petita del que és habitual (semisòlida), les que poden comptar amb forats a l'exterior amb formes en "f" similars als de les caixes de ressonància dels violins i altres instruments acústics.
LA SEVA HISTÒRIA

La guitarra elèctrica es va inventar als Estats Units a mitjan el segle XX, com a conseqüència de l'aparició de l'amplificador en 1920, aparell que brinda un major poder de so. D'aquí en endavant van ser molts els instruments que van patir alteracions en el seu disseny acústic tradicional i van evolucionar a el disseny elèctric. La guitarra va ser un dels primers instruments a adaptar-se i, encara que van ser diversos els pioners que van aportar a això, la primera guitarra inventada i fabricada se li pot atribuir a la marca Rickenbacker. Els primers guitarristes de jazz veien que no tenien suficient volum per competir amb la resta d'instruments de la banda, pel que van ser els qui van adoptar aquests instruments. Leo Fender va dissenyar la primera guitarra elèctrica sòlida desmuntable i amb poques peces, perquè els músics no tinguessin problemes a l'haver de canviar peces de l'instrument gastades o trencades per l'ús. Era el naixement de la Fender Telecaster. Després vindrien altres models (Stratocaster) i altres marques com Gibson, ESP Guitars o les japoneses Ibanez, Jackson guitars i Yamaha.
LA SEVA ESTRUCTURA

La guitarra elèctrica està formada per les següents parts:
- El Cos
- el mastil
- el clavíger o pala

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *